Jobba hos oss


Vi på Wålstedts Lantbruk AB odlar ekologiska grönsaker vid västerdalälven i Dala-Floda, västra Dalarna. Här har vi odlat KRAV grönsaker sedan 1985. Odlingen omfattar ca 16 ha grönsaker, 10 ha potatis samt vall och spannmålsodling på ca 35 ha. Gården, som är vackert belägen i genuin dalabygd, har även gårdsbutik, servering, ett 30-talet tackor, höns, hästar och några grisar.

Wålstedts Lantbruk AB Söker

Arbetsledare i ekologisk grönsaksodling


På Wålstedts Lantbruk AB odlar vi ett brett sortiment av ekologiska grönsaker. Färska grönsaker så som sallad, blomkål och broccoli mm, men även inlagringsprodukter som olika sorters kål, rotfrukter och potatis. Vi drar upp alla grönsaksplantor i eget växthus där vi startar säsongen i april för att sedan plantera ut på friland i maj-juni. Försäljning och leveranser startar i slutet av juni. Arbetet är som mest intensivt i mitten av sommaren då vi både har plantering, ogräsrensning, skörd och leveranser samtidigt. Under hösten fokuseras det på leveranser, skörd och inlagring och sedan under vintern på sortering och leveranser.

Vi jobbar med moderna maskiner och har GPS på traktorer och redskap. Dock sker mycket arbete för hand både kring plantering, rensning av ogräs och vid skörd.

På gården finns packeri samt ett nybyggt lager för vinterförvaring av rotfrukter, kål och potatis

 

Vi söker nu en utåtriktad arbetsledare med intresse för grönsaksodling och öga för kvalitet. Gärna med praktisk erfarenhet från liknande arbete.

 

Arbetsuppgifter

  • Delta vid sådd i växthuset
  • Arbetsledning vid plantering med 4 medarbetare
  • Arbetsledning vid ogräsreglering och arbete med fiberduk, 5-25 medarbetare
  • Ersätta ordinarie säljare vid behov. Ta order från kunder och ha kontakt med leverantörer
  • Arbetsledning av personal i packeri 4-8 personer beroende på säsong

 

Kvalifikationer

  • Utbildning inom jordbruk eller trädgård med intresse för grönsaker
  • Körkort B, gärna traktorvana och truckvana
  • Kunna prata flytande svenska samt kommunicera på engelska

 

Egenskaper

Självgående, ansvarstagande, ordningsam, social, och stresstålig.

 

Vi erbjuder

Ett jobb som följer säsong och är varierande. Du får jobba i ett familjeföretag under utveckling med fokus på kvalitet, samt sikte på ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Tillträde under april månad.  

 

Skicka din ansökan med cv och meriter till per@walstedt.se senast den 13 februari, har du frågor är du välkommen att ringa VD Per Wålstedt 070-360 35 70